Стабилно-топло време

Почитувани граѓани.

Времето денес.

Како и во предходните денови така и днес времето ќе биде стабилно,сончево и суво но со појава на локална облачност.

{прикажано на првата слика}

Ќе дува засилен ветер од североисточен правец.

{пркажано на втората слика}

Што се однесува до максималните дневни температури тие ќе бидат во благ пораст и истите ќе се движат во интервалот од 11° до 21° степен.

{прикажано на третата слика}

За секоја можна промена навремено ќе бидете информирани на мојот официјален фејсбук профил, Kostadin Pavlov .

Tose Dzisev .

Stojance Jovcev.

 

Вонредна прогноза

Почитувани граѓани.
По барање на институцијте и граѓаните ве известуваме дека во преспанскиот регион и оваа вечер ќе продолжи да дува умерен дозасилен ветар.
Утре преку ден се очекува да биде умерен додека навечер ќе биде умерен дозасилен северен ветар.
Во недела се очекува да се намали ветарот кој ќе биде претежно слаб.
Исто така не се очекуват врнежи од дожд.

Прогнозата е направена за големиот пожар и за жал ветарот ќе биде присутен.

Дестабилизација на времето во попладневните часови

Почитувани граѓани.
Како што најавивме во предходните метео објави денес не очекува промена на временската состојба.

Денес ќе преовладува претежно облачно време со можност за кратки сончеви периоди.

{прикажано на првата слика}

Во попладневните часови во западните делови од државата ќе има услови за слаби врнежи од дожд.

{прикажано на втората слика}

да напоменеме:на високите места и на планините се очекуваат слаби врнежи од снег.

Ќе дува умерен до засилен ветер од северен променлив правец.

{прикажано на третата слика}

Што се однесува до максималните дневни температури тие ќе бидат во опаѓање и истите ќе се движат од 9° до 19° степени.

{прикажано на четвртата слика}

Слично време не очекува и во наредните денови,Од петок се очекува постепен раст на дневните температури.

За секоја можна промена навремено ќе бидете информирани на мојот официјален фејсбук профил,Kostadin Pavlov.

Tose Dzisev.

Stojance Jovcev.

Стабилно и топло време

Почитувани граѓани.
Како што ве информираме во претходните метео објави под поле на висок воздушен притисок во претходните денови преовладуваше стабилно и суво време.

Што се однесува до временската состојба за денес исто така ќе се задржи стабилно,суво и претежно ведро време.

{прикажано на првата слика}

Ке дува умерен ветер од северен променлив правец.

{прикажано на втората слика}

Максималните дневни температури ќе се движат во интервалот од 14° до 24°/25° степени.

{прикажано на третата слика}

Стабилното и топло време ќе се задржи до вторник,а од вторник се очекува продор на постудена и влажна воздушна маса која што ќе услови повремени врнежи од снег на високите места и на планините,а дожд на ниските места.

За секоја можна промена навремено ќе бидете информирани на мојот официјален фејсбук профил, Kostadin Pavlov.

Tose Dzisev.

Stojance Jovcev.

Стабилно и топло време

Почитувани граѓани.

Како што најавивме во предходните метео објави пред нас е период на стабилно и топло време.

Денес исто така ќе преовладува сончево и суво време со појава на локална облачност

 

{прикажано на првата слика}

Ќе дува слаб доумерен,а наместа и засилен ветер од променлив правец.

Максималните дневни температури ќе бидат во пораст и истите ќе се движат од +11° до +21°/+22° степени.

{прикажано на втората слика}

Во следните денови слично време со понатамошен раст на дневните температури.

За секоја можна промена навремено ќе бидете информирани на мојот официјален фејсбук профил,Kostadin Pavlov.

Tose Dzisev.

Stojance Jovcev.

 

 

Раст на дневните температури

Почитувани граѓани.

Времето денес.

Како што најавивме во предходните метео објави од денес се очекува стабилизирање на временската состојба и ќе преовладува стабилно, сончево и суво време со појава на локална облачност.

{прикажано на првата слика}

Ќе дува слаб доумерен,а наместа и засилен ветер од променлив правец .

{оваа зеленкаста боја на втората слика го покажува токму тоа}

Што се однесува до максималните дневни температури тие ќе бидат во пораст и ќе се движат во интервалот од +6° до +16°/+17° степени.

{прикажано на третата слика}

Под поле на антициклонска циркулација во следните денови ќе преовладува стабилно сончево и топло време со постепен пораст на дневните температури.

За секоја можна промена навремено ќе бидете информирани на мојот официјален фејсбук профил,Kostadin Pavlov.

Tose Dzisev.

Stojance Jovcev.

Влошување на времето

Почитувани граѓани.
Времето денес.
И денес ќе преовладува стабилно,сончево и суво време со појава на локална облачност {прикажано на првата слика}.

Ќе продолжи да дува умерен,а наместа и засилен ветер од променлив правец {оваа зеленкаста боја на втората слика го покажува токму тоа}.

Максималните дневни температури без промена и ќе бидат идентични на вчерашните и истите ќе се движат во интервалот од +9° до +22°/+23° степени.

{прикажано на третата слика}

Како што најавивме во предходните метео објави денес во доцните вечерни и во ноќните часови кон вторник продор на постудена и влажна воздушна маса која што ќе услови повремени локални врнежи од дожд на ниските,а снег на високите места и на планините,врнежите најпрво ќе започнат во северните делови а потоа ќе се прошират речиси насекаде во државава.

{прикажано на четвртата слика}

да напоменеме не се исклучува можноста за повремени врнежи од снег и на некои пониски места.

За секоја можна промена навремено ќе бидете информирани на мојот официјален фејсбук профил,Kostadin Pavlov .

Tose Dzisev.

Stojance Jovcev.

Стабилно и топло време

Почитувани граѓани.
Преку ноќта температурите насекаде во државава беа позитивни.Во текот на денот продолжува периодот на стабилно и суво време со појава на локална облачност.

{прикажано на првата слика}

Ќе продолжи да дува умерен до засилен ветер од јужен и западен правец.

{прикажано на втората слика}

Максималните дневни температури идентични на вчерашните и истите ќе се движат од +12° до +23°/+24° степени .

{прикажано на третата слика}

Како што најавивме во предходните метео објави од утре {понеделник},попладне и во вторник продор на постудена и влажна воздушна маса која што ќе предизвика повремени врнежи од дожд на ниските места,а снег на планините,како и пад на дневните температури.За секоја можна промена навремено ќе бидете информирани на мојот официјален фејсбук профил, Kostadin Pavlov.

Tose Dzisev.

Stojance Jovcev.

Детална временска прогноза

Почитувани граѓани.
Во теков на изминатава ноќ температурите во најголем дел од државава беа позитивни,додека негативни беа претежно во западните делови од државава и се спуштија неколку степени под нулата.

Преку денот без промена во временската состојба ќе се задржи стабилно, сончево и суво време со појава на локална облачност.

{прикажано на првата слика}

Ќе дува умерен до засилен ветер од западен променлив правец.

{прикажано на втората слика}

Што се однесува до максималните дневни температури тие ќе останат високо над просекот за овој период од годината и истите ќе се движат во интервалот од +12° до +24°/25° степени.

{прикажано на третата слика}

Стабилното и надпросечно топло време ќе се задржи се до 12ти Март,веќе од 12ти не очекува дестабилизација на времето со повремени врнежи од дожд на ниските места,а снег на планините.

Со спуштањето на студена и влажна воздушна маса значително ќе опаднат и максималните температури.

За секоја можна промена навремено ќе бидете информирани на мојот официјален фејсбук профил,Kostadin Pavlov.

Tose Dzisev.

Stojance Jovcev.

Промена на времето-врнежи од снег на планините

Почитувани граѓани.

Под влијание на влажен и постуден бран во понеделник во вечерните и ноќните часови ќе настапи промена на времето.

Ќе има локални врнежи од дожд, а на планините од снег и ќе дува умерен до засилен северен ветер.

Врнежите ќе продолжат и во вторник, а температурите ќе бидат во значително опаѓање.

Подетално објаснето,можете да погледнете на подолу наведениот линк.

За секоја можна промена ќе бидете навремено информирани на мојот официјален фејсбук профил-kostadin pavlov.

Tose dzisev.

Stojance jovcev.