ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА

Лознани/Loznani
Могила/Mogila
Кукуречани/Kukurechani
Трап/Trap
Долно Оризари/Dolno Orizari
Малик/Maliq
Буримас/Burimas
Пирг/Pirg
Могличе/Moglicë
Лумалас/Lumalas

Прогноза за Могила за месец мај. Првата декада посвежо со слаби врнежи од дожд. Втората декада, потопло со краткотрајни попладневни нестабилности. Последната декада,посвежо со попладневни врнежи од дожд и грмежи. Прогноза за месец Јуни. Првата декада, слаби изолирани попладневни нестабилности. Втората декада, стабилно време со високи температури. Третата декада, топло време со можност за краткотрајни врнежи од дожд и грмежи во попладневните часови. Прогноза за месец Јули. Првата декада со ретки појави на дожд и грмежи. Втората и третата декада, стабилно време со со високи температури.

Прогноза за Малич (Албанија)за месец Мај Првата декада,променливо со слаб дожд. Втората декада, потопло со ретка појава на дожд и грмежи. Третата декада, нестабилно со почести врнежи од дожд и грмежи. Прогноза за месец јуни. Првата декада, сончево и топло со попладневни краткотрајни нестабилност. Вторарата декада, топлотен бран со високи температури и без врнежи. Третара декада, топло време со попладневни нестабилности. Прогноза за месец Јули. Првата декада, можност за ретки попладневни врнежи од дожд и грмежи. Втората и третата декада, стабилно време со високи температури.