ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА

Лознани/Loznani
Могила/Mogila
Кукуречани/Kukurechani
Трап/Trap
Долно Оризари/Dolno Orizari
Малик/Maliq
Буримас/Burimas
Пирг/Pirg
Могличе/Moglicë
Лумалас/Lumalas

Прогноза за Малич за месец Август, до 4 Август многу топло и стабилно време од 5-ти до 10-ти променливо, свежо со чести врнежи од дожд и грмежи.Втората декада постабилно и потопло, третата декада со ретки попладневни нестабилности. Прогноза за месец Септември, првата декада релативно топло со слаби врнежи од дожд, втората декада нестабилно и посвежо со чести врнежи од дожд, третата декада стабилно и потопло време. Прогноза за месец Октоври, првата декада свежо и ветровито со слаби врнежи од дожд, втората и третата декада потопло и посуво со ретки попладневни врнежи од дожд и ретки грмежи.

Прогноза за Могила за месец Август, првата декада нестабилно со чести врнежи од дожд и грмежи, втората декада посуво и потопло, третата декада со кратки попладневни врнежи и грмежи. Прогноза за месец Септември, првата декада потопло и посуво, втората декада свежо со чести врнежи од дожд и грмежи, третата декада посуво и потопло. Прогноза за месец Октомври, првата декада со повремени врнежи од дожд, втората и трета декада потопло и посуво, заладување кон крајот на месецет со можен слаб снег на највисоките планини.