Доаѓат нови врнежи од дожд кој локално ќе бидат пообилни

Почитувани граѓани.
Според моменталните анализи до недела предпладне сончево и постепен пораст на температурите кои во петок,особено сабота ќе се движат од 16°до 25°степени.
На некои места во четврток и петок има услови за слаби локални врнежи од дожд.
Од недела нашата земја ќе подпадне под циклонска активност од медитеранот, стационирана околу делот на на јужен Балкан и јужна Италија со повремени врнежи од дожд(врнежите во недела попладне како и денот понеделник се очекуват во целата држава да имаме врнежи од дожд)
Локално врнежите од дожд ќе бидат пообилни со можност и накратко да заврне од 30 до 50 Л/м2, што ќе придонесе можни проблеми, како во патниот собраќај, зачесните клисори, планинските превои, каде се можни одрони, малите речни корита со можност на излевање и проблеми со презаситност на почвата со вода.
Чести врнежи од дожд ќе продолжат и во вторник, кои додатно можат да донесат поголеми проблеми.
Ќе се следи состојбата во живо, за најдобро да бидете информирани, кои подрачја можат да бидат на удар од ваквата синоптичка ситуација од недела 12-мај па и во наредните денови ќе имаме врнежи од дожд.
Почитувани граѓани ве советуваме да не следете на мојот Официјален фејсбук профил Kostadin pavlov, каде објавувам подетални информацио за времето и ќе бидете навремено информирани.
Временската прогноза ја подготви.
Kostadin pavlov.
Tose dzisev.

Споделете на:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *