Пожарот на Готан сеуште е Активен.

Пожарот трае 10 дена,

пожарникарите и од Радовиш и од Струмица се обидуваат да го изгаснат .Не бива .Денеска побараа помош од Војската ,и од и републичката управа за справување со кризи .Теренот е недостапен и тешко оди .Најстрашно од се што се сомневаат оти,додека тие гасат некој пали пак.Се пријавија граѓани ама вратени се поради недостапноста на теренот.

Градоначалникот вели оти досега изгорело 200 хектари ниско стеблеста шума ,и е проширено веќе накај Струмичко .

Споделете на:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *